Stavenrit 2009

Het is bijna zover, de organisatoren treffen de laatste voorbereidingen, de kaarten liggen bij de drukker, de staven zijn ingekocht, het komt allemaal weer voor elkaar.

Dus is het tijd voor wat huishoudelijke mededelingen.

1. Dit is een oefenrit en geen wedstrijd.

Deze opmerking heeft alles te maken met de eventuele vergunningplicht. Voor oefenritten is geen vergunning vereist. Het is wel zaak dat u zich als normale weggebruiker gedraagt, zeker op die wegen die “in het zicht van bewoners” liggen. U komt een aantal malen door bebouwde kommen heen, gedraagt u zich daar vooral netjes.

2. Tijdlimiet.

Er is een tijdlimiet, maar die is uitsluitend bedoeld om te zorgen dat alle deelnemers ook nog voordat de uitslag bekend wordt binnen zijn. U krijgt bij deze Rohac ritten standaard 30 minuten extra ten opzichte van de rijtijd van de uitzetters. Uw zoektijd is dus beperkt. Voor de sportklasse geldt dat zij 15 minuten extra (dus 45 minuten ten opzichte van de tijd van de uitzetters) krijgen omdat zij zeker nodige tijd nodig zullen hebben voor het uitzetten van het traject over de T’s. Het vinden van de kortste route overall is geen sinecure denken wij. Een papiertje en een potlood zijn toch de minimum attributen om dit tot een goed einde te brengen. Hou daar rekening mee!

3. Prijzen

Alleen om u zelf enig idee te geven hoe u hebt gepresteerd, wordt er een stand opgemaakt. Er zijn immers in een oefenrit geen prijzen te winnen!

4. Reglement

Bijgaand het reglement. Omdat veel sportnavigatoren voor het eerst gaan werken met het T systeem, is het zaak het reglement uit te draaien en een exemplaar mee te nemen! De navigator zal dit zeker onderweg willen inzien.

5. Startlocatie

Wij starten in het restaurant de Goede Reede te Stellendam.