3B toer 2005

Verslag 3B Toer, 8 maart 2005. (Uitgezet door Jaco de Hoog)

Afgelopen dinsdag hebben wij de rit gereden welke door Jaco de Hoog was uitgezet. Deze was uitgezet volgens het Hornelandprincipe, genummerde punten op een kaart welke in volgorde dienen te worden aangedaan. Controles zijn alleen geplaatst op de punten. Tijdens de Horneland wordt er gereden op een naar 1:100 vergrootte Michelinkaart en de rit speelt zich voor het grootste gedeelte af in de Belgische Ardennen en Noord-Frankrijk. Het lijkt zo eenvoudig maar de werkelijkheid is anders! De onnauwkeurigheid van de kaart, de Ardennen bij nacht en het strakke tijdschema bezorgen menig team grijze haren!

Vooraf hadden wij geprobeerd ons een voorstelling te maken hoe Jaco onder de rook van Rotterdam een rit zou kunnen uitzetten die het idee van de Horneland zou benaderen. Wel dat is hem gelukt! Zelden heb ik zo gezocht als afgelopen dinsdag! Het begint al gelijk na de start als blijkt dat de ontvangen kaart geen mooie duidelijke kleurenkopie is maar een zwart-wit kopie!  Van opwarmen is ook geen sprake als na een paar honderd meter de Molenlaan afgesloten blijkt te zijn en het eerste punt via een alternatieve route gevonden moet worden. Maar alras bleek dat de meeste punten niet zonder meer aangedaan kunnen worden en was het een hele kluif om het tempo er in te houden. Halverwege kregen we te maken met een instinker, punt 12 bleek te fungeren als een TC en als je de instructies goed gelezen had moest deze later nog een keer aangedaan worden.  Het was alleen jammer dat als je deze controle niet tweemaal aandeed men uit de klassering genomen werd met de argumentatie dat het missen van een TC leidt tot diskwalificatie. Is dit nodig in een clubrit? Met extra strafpunten heb je in ieder geval het idee meegedaan te hebben.

Na 26 punten(sport) of 22 punten(toer) kwamen wij uitgeput bij de finish alwaar wij werden doorverwezen naar Eetcafe Facet waar ons een heerlijk biertje wachtte.

Terugblikkend was het een goed uitgezette rit welke volgens ons iets te zwaar was, er zijn deelnemers afgehaakt en dat dient voorkomen te worden. De uitzetter dient er voor te zorgen dat de deelnemers aan de finish komen. De zwaarte werd mede veroorzaakt doordat veel controlebordjes slecht zichtbaar opgesteld waren terwijl controlebordjes alleen dienen om te controleren of de deelnemer de juiste route gevolgd heeft en het zoeken ernaar dient geen bepalend onderdeel te zijn van de rit.

Wij hopen dat de 3B Toer een vervolg zal krijgen in 2006 en dat we Jaco weer zover kunnen krijgen deze uit te zetten.

Pieter en Frans.

Uitslag Sport

Startnr. Rijder Navigator Punten Sport Plaats
4 Frans de Zoete Joan van de Lustgraaf 880 x 1
6 Alco Bakker Marc Wijnberg 970 x 2
12 Cock Goedegebuur Henk Uitenbroek 1090 x 3
13 Jan Ten Cate Harrij Nijland 1100 x 4
18 Kor Bakker                Wouter Bakker Wouter Bakker 1390 x 5
17 Piet Dubbeldam Henk van Zessen 1840 x 6
8 Joost Bijster Ed Bijster x x 7
11 Niek Rietveld Rick Bal x x 8
14 Daan Peeters Ronald Wielemaker x x 9
21 Roeland Janus Ton Janus x x 10
15 Gerrit Jan van Leenen Rob Van der Poel x x 11
9 Marius Hoogendam Jaap Smit x x 12
7 Pieter Bartelse Frans Smits x x DNQ
16 Hans van Dalen Theo van den Broek x x DNQ
22 Frank de Haas Pieter de Haas x x DNQ
1 Theo van Erkel Eric Bruens x x DNC

Uitslag Toer

Startnr. Rijder Navigator Punten Tour Plaats
23 G. van Schoonhoven A. van Schoonhoven 430 x 1
10 Rene Bender Thijs Bender 600 x 2
3 Rocco Cartoef Cors Sander Bikkers 1030 x 3
19 Chris Noordam Han Heinrici 1320 x 4
27 Peter Jansen Peter van der Linden x 5
2 Vladimir Voute Mark Jansen x DNQ
24 Mark Moerman Egbert van Dongen x DNQ
25 Armin van Ewijk Vera van Ewijk x DNQ
20 Frank Waltman Dick Dekker x DNQ
5 Jan Brinkman Caroline Brinkman x DNQ