Uitleg droogrit juli

123…

U vertrekt vanaf TC1 in oostelijke richting omdat u niet op het fietspad mag. Vervolgens over pijl 1 de controle B noteren. Van pijl 1 naar pijl 2 kunt u niet meer tegengesteld rijden aan uw eerdere route. Bij de T splitsing onder ‘Klaveet’ dus naar rechts om vervolgens direct weer links de kortste route naar pijl 2 te nemen. Na pijl 2 noteert u de D in ‘Achterveld’. De kortste route naar pijl 3 mag niet met het tegengesteld rijden van het ‘staartje’ van pijl 6. Bij het raken van pijl 6 dus met de pijl mee rijden en vervolgens onderlangs (let op de doorgetrokken bermlijn!) via controle K (en G tegengesteld) naar pijl 3. Op pijl 3 staat de controle L.

‘staartje’ wel of niet?

Voor pijl 4 zijn er twee problemen; het weggedeelte tussen pijl 1 en 3 mag niet tegengesteld worden gereden en het lijkt of er een ‘staartje’ aan pijl 4 zit. Dit laatste is echter niet het geval. Omdat dit zwarte stuk weg geen deel uit maakt van een pijl, en dus geen ‘kaartweg’ is, mag dit ook niet worden bereden. De enige kortste route is dan; na pijl 3 direct links en meteen weer rechts te gaan. Weer over pijl 2, de controle D noteren, over pijl 6 en onderlangs naar pijl 4.

Langste route?

In het ‘Vak langste route’ gaat u direct rechts, de controle R tegengesteld, vervolgens naar links langs de controle S. Nu de 2e links (1e van de 2 dicht bij elkaar) dan de P tegengesteld en de Q noteren. Nu over de parallelweg de V tegengesteld rijden en de U noteren.

Pijl afmaken?

Terwijl u het vak uitgaat komt u op pijl 5 terecht. Omdat u volgens het reglement pijlen van de voet tot de punt moet rijden hoeft u het laatste deel van de pijl niet te doen. (dit mag ook niet door het nep-‘staartje’ van pijl 4 wat de weg blokkeert).Dus weer over pijl 2, de controle D, naar pijl 6. Vergeet niet het ‘staartje’ van 6 te rijden; dus nog een rondje langs de controle K, over pijl 6. Tenslotte ligt de TC bij het punt dus de controle J en niet de I.

Na goed rijden heeft u de volgende controles;

TC1 B D K L D S Q U D K J TC2

Onderstaand nog een visualisatie van de uitleg. Onder de visualisatie staat uw ingeleverde oplossing (als u heeft deelgenomen).

[kml_flashembed publishmethod=”static” loop=”true” fversion=”7.0.0″ movie=”juli uitleg.swf” width=”700″ height=”700″ targetclass=”flashmovie”]Get Adobe Flash player[/kml_flashembed]

[droogrit id=”38″]