CONTINUING STORY KNAF

Zoals onze leden zullen weten, is de Knaf ineens opgedoken als het vertegenwoordigend orgaan voor de klassieke rallywereld en moesten we allemaal onze oren naar de regels van de Knaf sectie Klassieke Rallies (Lees Eddy van den Hoorn en René Smeets) laten hangen. Uw bestuur heeft vervolgens toestemming gevraagd om als Rohac lid te worden van de Knaf, maar ondanks meerdere aanvragen hebben wij daar nooit enige reactie op mogen ontvangen.

Inmiddels worden wij verplicht om bij de Knaf een licentie aan te vragen als we mee willen doen aan door hen goedgekeurde rallies. Voor de Tulpenrallye zit dat in het inschrijfgeld, maar dat levert de Knaf naar schatting we ongeveer  36.000,- euro op.

De regelgeving van de Knaf is toch bij veel organisatoren te beklemmend geworden, waardoor de nationale organisatoren al uit de Knaf waren gestapt, maar de internationale organisatoren nog niet om de buitenlandse vergunningen niet in gevaar te brengen.

Vandaag bereikte ons het bericht dat de SLS inmiddels ook de Knaf heeft verlaten. Wij hopen dat er nu snel een nieuwe federatie van organisatoren gaat komen, die zich bezig gaat houden met regelgeving, vertegenwoordiging naar overheid en naar buitenlandse koepelorganisaties en zorgt voor goede verzekeringen voor organisatoren en deelnemers. Wordt vast nog vervolgd!