Droogrit april – Tulpenrallye systeem

* UPDATE 04/04: De kaart is aangepast, graag nieuwe downloaden.

Omdat het ondertussen nog maar 33 dagen duurt voordat de benzine, zweet én rubber geuren vanuit Evian Les Bains zullen losbarsten hebben we net zoals vorig jaar weer een droogritje op Tulpensysteem uitgezet.

Nu is het reglement van de Tulpenrallye niet met zogenaamde ‘instinkers’ of ’trucjes’. Wat dat betreft zou het op de kaart vrij gemakkelijk moeten zijn. Dat een weg vervolgens in praktijk niet bestaat kan (zeker voor expert klasse) toch een hoop roet in het eten gooien. Helaas is dat in een droogrit niet (leuk) te oefenen.

Wat ook kan voorkomen is dat de kaart van een dermate slechte kwaliteit is, dat de navigator het al spaansbenauwd krijgt bij de eerste pijl. “Zie ik daar nou een weg, of zijn het maar wat kromme kaartlasjes?”. Zo wist Bart den Hartog ons tijdens de SLS Classic 2011 nog een vreselijk slechte kaart voor te schotelen met een grensbenadering. Het vinden van de weg (op de kaart) was nog niet eerder zo lastig.

Dit fenomeen van slechte kaarten is natuurlijk prima in praktijk te oefenen met droogritjes. Vandaar dat we voor de maand april de zwarte bladzijdes van verschillende IGN atlasjes hebben open gevouwen. Het resultaat is een droogritje uitgezet met het reglement van de Tulpenrallye 2012. Was het in 2011 nog pijlen kortste en punten één na kortste route, zo kan het in 2012 ineens weer helemaal anders zijn. Joep Wanders zal er vast een waanzinnige rit van gaan maken. Laten we hopen dat het kaartmateriaal beter is dan van deze droogrit; zo niet, dan heeft u in ieder geval al geoefend!

Het reglement van de Tulpenrallye 2012 is hier te vinden. (blz 27 – 29)

De opdracht is simpel; rijd vanaf pijl 1 volgens tulpenreglement over alle punten/pijlen naar de TC.

Opklikken voor vergroting

 

 

Succes met de droogrit en we zien u uiteraard bij de pre Tulip meeting op 1 mei bij Toncar in Berkel en Rodenrijs.

 

 

[droogrit id=”48″]