Gelderland ’04

Winst voor Erik Bruens in de Gelderland
Erik Bruens heeft gisteren 12 juni op onnavolgbare wijze de Gelderlandrit gewonnen. Hij werd gereden door de ervaren Linus Verhoeks.
Gelderlandrit

door Robert Weitmann

Na de met name door Martin Roosenboom gestarte discussie over minder neuzelen en meer lekker doorrijden was ik zeer benieuwd naar de versie van de 9e classic Gelderlandrit van de Stichting Gelders Rally Team. Normaal is dit een uitermate gevarieerde gezellige, goed verzorgde rit met een hoog gehalte aan vooroorlogse klassiekers. Vol goede moed vertrokken we reeds vroeg naar de Peerdestal in Ellecom. Deze 9e versie stond in het teken van variaties op de ingetekende lijn, Ingetekende lijn, barricades, natuurlijke barricades dat wil zeggen er is geen weg waar de lijn loopt blinde lijn, lijnstukken, pijlen met barricade, en als klap op onze vuurpijl een gespiegelde blinde lijn, met koeien.

Het tijdschema van deze rit was vrij strak, met als gemiddelde rijtijd per traject ca. 30 minuten, waarbij je helaas verloren tijd niet mocht inhalen, ook niet bij de lunch. Wij starten na de lunch met 18 minuten tijdstraf, namen wat tijd om die gespiegelde ingetekende lijn voor te bereiden, en toen we eindelijk aan het rijden waren was er een boer die z’n koeien van het land naar de stal liet oversteken. Weer koeien! Zo gingen we door de grens van 30 minuten overschrijding. Volgende traject maar gewoon gereden en de daaropvolgende blinde lijn ook maar  ik zou niet weten hoe je in een blinde lijn een stuk zou moeten afsteken om tijd te winnen, volgende traject wel wat afgestoken om weer binnen de tijd te komen maar ja dat kost je wel enkele controles. Voornamelijk door de koeien konden wij een goede klassering wel vergeten. In het vervolg zullen wij een foto van Cock Goedegebuur (Rundvleescentrum Rotterdam) aan onze standaarduitrusting toevoegen.

In deze nieuwe opzet zaten bijna geen fouten, we hebben een leuke dag gehad, volgend jaar is zowel deze opzet als de opzet van voorgaande jaren wat mij betreft welkom, maar dan graag met twee aanpassingen: zet de tijdstraf na de lunch weer op nul en geef de koeien een dagje vrij.

Jaco de Hoog en Bas de Rijk werden zesde in de Tour
Maries Dinaux en Erik van Straten werden achtervolgd door pech. Eerst was een los differentieel de boosdoener, later kwam er een Polo van rechts die zich in de neus van de geplaagde TR 6 boorde. De Rohac equipe haalde de finish niet maar kwam zonder een schrammetje thuis.
Weitmann, met twee vingers in de neus dertiende !
Uitslag deelnemende Rohac equipe’s

Startnummer

Bestuurder

Navigator

Auto

Eindklassering

Sportklasse

45

Linus Verhoeks

Erik Bruens

Volvo PV 544

1

26

Bert Dolk

Erwin Berkhof

Jaguar XK 150

3

18

Frans de Zoete

Marleen Hendrikse

MG TF

7

65

Pieter Bartelse

Robert Weitmann

MGB GT

13

73

Boellie Liem

Jan v/d Meer

BWM 2002

26

57

Theo van Erkel

Leo Visser

Alfa Romeo GT

27

28

Hermine Vlas

Joan v/d Lustgraaf

MGA 1600

35

56

Joost Bijster

Ed Bijster

BMW 1602

37

68

Theo Verhoeff

Maurits Verhoeff

MGB GT

41

47

Wim Kosenbrink

Naomi Kosenbrink

Jaguar mk II

49

40

Vincent Muller

Job v.Breevoort

Porsche 356

50

Tourklasse

Jaco de Hoog

Bas de Rijk

MGB GT

6