Midzomerrit 2009

Verslag Midzomerrit 2009

Afgelopen woensdag was het dan zover, de Midzomerrit 2009 werd verreden met als uitzetters Willem Vellekoop en Wim Aalders, twee Vlaardingse vrienden die ons al menige pittige rit hebben voorgezet.

Na mijn eindeloze gedram per e-mail hadden zich 32 equipes voor deze unieke, want bij daglicht verreden rit gemeld. Na enkele uitvallers en no-shows melden zich uiteindelijk 30 equipes bij de starttafel, die voor de start heerlijk op het buitenterras zich konden voorbereiden op wat komen ging. Hieronder enkele equipes die op de dag zelf nog waren samengesteld om te voorkomen dat men zou uitvallen. Prima prestatie, zeker als je dan ook nog goed rijdt!

De start verliep gladjes en na een half uurtje was iedereen onderweg, tijd voor de uitzetters en ook voor mij om op de route te gaan rondkijken. De eerste controle die ik wilde aandoen kon ik al niet vinden. Nou willen W&W wel eens vaker een controle wat verborgen opstellen dus de uitzetters even gebeld, maar hij bleek echt verdwenen. Dat zou wel heel zuur zijn als we op de eerste de beste rit meteen de fraaie nieuwe bordjes alweer gaan verliezen. Gelukkig vonden de oprollers hem weer terug in de sloot.

De eerste situatie die op papier wat ingewikkeld was, leverde al meteen fraaie foto’s op van de diverse keren passerende auto’s. Helaas lukt het mij nooit alle deelnemers voor de lens te krijgen, daarvoor ben ik te kort op de route. Het is altijd weer bevredigend voor de organisatie om deelnemers de verkeerde weg in te zien rijden. Dat is waar je het als uitzetter voor doet!

Vervolgens naar de situatie met het bord doodlopende weg, dat volgens het reglement mocht worden genegeerd. Ook daar koos niet iedereen voor de juiste oplossing. Verderop was er voor de spotklasse ook nog een mooie instinker a la Delta rally, de kortste route liep over een weg waar ook prominent een stempelcontrole stond. Pas nadat deze controle op de kaart was gezet, kwam de navigator er in menig geval achter dat er langs deze weg duidelijk een fietsje was geplaatst, wat deze weg tot een fietspad bestempelde. Helaas een foutcontrole dus. Ook hier stonden de glunderende uitzetters te genieten van de vele equipes die hier de fout ingingen.

Ik moest mij daarna haasten om tijdig weer achter mijn tafel te gaan zitten, wachtend op de kaarten en natuurlijk op de protesten. Eén van de protesten moest worden gehonoreerd, gedrieën hadden wij andere mogelijkheden over het hoofd gezien, waardoor de eerste controle T moest worden geneutraliseerd. Iedere equipe kreeg een uitgebreide uitleg mee voor thuis, waarin niet alleen op de kaart de controles standen aangegeven, maar waarin de uitzetters ook nog uitgebreid beschreven hoe het had gemoeten. Bijna een cursus navigeren!

Wanneer een pijl op een kruispunt naar links gaat en je nadert deze kruising van de andere kant om ook naar links te gaan, dan wordt die pijl geraakt en rij je niet tegengesteld op die pijl dames en heren. Dat protest is dan ook niet gehonoreerd!

De deelnemers waren heel enthousiast over de verrassend mooie route in dit dichtbebouwde gebied, waar de route nieuw Barendrecht wel schampte, maar niet echt door bebouwd gebied leidde. De avond werd dan ook afgesloten met een daverend en welverdiend applaus voor de uitzetters.

Ed Bijster

Uitslag Midzomerrit 2009
Toerklasse
1 Ad Kattestaart Elvira Kattestaart 200
2 Wouter Hofsteenge Ger Hofsteenge 250
3 Pim Franssen Frank Waltman 330
4 Kroes Kolkman 400
5 Rob Nijhof Ruud de Mooij 410
6 Kees Eriks Frank Veenenbos 420
7 Ronald Sol Marquerethe Verheul 570
8 Aart Broere Henk Holzhauer 650
9 Joop Kersten Ton v.d. Hoek 750
10 Pim v.d. Schaaf Patty de Haan 1070
11 Frans de Zoete Rozanne Brak 1080
12 Henk Uitenbroek Paul van Houten 1120
13 Harry Dekker Laurens Gräper 1670
Sportklasse
1 de Hoog de Rijk 20
2 van Rijn Verhoeff 160
3 v.d. Broek v.d. Broek 360
4 Marck Drost 400
4 Houps Houps 400
6 v.d. Moezel v. Duijn 410
7 v. Tongeren Hoogendam 520
7 Brinkman Morel 520
9 Veringmeijer de Werk 620
10 van Lith Bender 770
11 de Haas de Haas 800
11 van Ewijk van Ewijk 800
11 van Hoof Godwaldt 800
14 Schoonderwoerd Schoonderwoerd 900
15 Prins van Gastel 920
16 Maatman Voskuil 1100
17 Lokkerbol Dekker 1290