MIDZOMERRIT

Midzomerrit 2015

 

Tijdens een lekkere maaltijd op het terras in de zon voorafgaand aan de start van de Midzomerrit kletsen we gemoedelijk na over bijzondere equipes en bijzondere voorvallen in de Tulpenrallye ondertussen lazen we ook nog even snel het reglement voor de Midzomerrit van die avond. Niet ingewikkeld voor de sportklasse: geen rood, punten rechts (een kortere samenvatting kan ik niet maken). Nee, over het reglement hoeven we ons geen zorgen te maken, wél om de ‘Vellekoopjes’ in de kaart. Zoals vorig jaar het bijzondere legendateken “met fiets”, een weg waar je dus niet met auto mag komen…

 

Met kaart en liniaal 1:33.300 (hoe verzin je het) in de hand gaan we op pad. Gewoonlijk teken ik de hele route in voordat we gaan rijden maar hier zie ik snel vanaf: ik weet al dat de kortste route naar pijl 1 over een fietspad gaat en dat ik dus moet omrijden. Voor ik het weet heb ik alle wegen roze ingekleurd.

Onderweg gaat het lekker, opletten dat ik de punt aan de juiste zijde passeer én zo min mogelijk rood rijd. Ook de bijzondere schaalliniaal laat zich goed gebruiken. Nadat we op pijl 4 twee maal de droppan zijn gepasseerd stoppen we om nog eens goed na te denken over het verleggen van het opnamepunt. Hadden we beter niet kunnen doen, bij de heroverweging maken we een vergissing, we rijden voor een derde maal langs de stempel en denken zelf een briljante vondst te hebben gedaan.

Goed voor het plezier!

 

Er zit deze keer weer van alles in, wegen die er in werkelijkheid niet zijn, keerlusjes om de kortste route te maken, meten of je wel zo min mogelijk rood rijdt, een gele route die je lokt om dwars door een viaductteken te rijden. Mooi weer en opnieuw heerlijke wegen om te rijden. Werkelijk óveral komen klassieke auto’s vandaan, is de toerklasse zo’n andere route, worden er veel fouten gemaakt of zijn wij zelf het spoor bijster?

 

Onderweg naar pijl 13 ontdek ik een waar ‘Vellekoopje’. Gelukkig, we worden niet teleurgesteld en al grinnikend vermijden we het rijden van het Vellekoopse voetpad. Geen controle! Dat kan niet waar zijn. Veel auto’s zien we tóch over het voetpad rijden maar wij kennen Wim! Nog een keer rond, hebben we niet goed gekeken? Maar nee, geen controle te zien. Oei. Wat is er aan de hand?

 

We maken ons op voor pijl 14 met rood tussenweggetje. Goed opletten want op pijl 4 moesten we tot 3 maal toe het opnamepunt veranderen (dachten we toen nog). Maar dat viel mee, als je het rode weggetje zag was het probleem al opgelost.

 

Vlot langs de laatste pijlen en punten gereden om bij de finish te ontdekken dat we op pijl 4 een denkfout maakten en dat het “Vellekoopse voetpad” per ongeluk op onze kaart terecht was gekomen!

 

Het was weer een leuke avond, bedankt Wim en Bas voor al het werk. We hopen jullie én ook de rest te zien bij de Wildrit op 7 oktober 2015, wij zijn al aan de slag!

Yolanda Zijl