Nieuws van de Classic Dutch

Wij laten niet vaak rallyorganisatoren aan het woord, maar als bij een rallyorganisatie zoveel Rohacleden betrokken zijn, maken we een uitzondering. Hieronder nieuws van de Trust Classic Dutch Rally.

 

TRUST in CLASSIC DUTCH RALLY 2010

Het was bekend dat Michel Perridon (Trust International) de Classic Dutch Rally een warm hart toedraagt. Een en ander heeft er toe geleid dat hij de komende 3 jaar deze mooie en verfrissende historische rally zal ondersteunen. Het resultaat is ondermeer dat dit evenement vanaf nu verder gaat onder de naam: Trust Classic Dutch Rally.

Op 16 – 17 oktober gaat deze historische rally van start vanuit de nieuwe centrale locatie in Gilze-Rijen.

Naast de equipes in Super- en Sportklasse worden dit jaar ook de zgn. pre-wars uitgenodigd voor deelname.

Zaterdags tekenen Jip Barth en Ton den Uijl samen met Cees de Jong voor de route van Leg 1 en 2. Zondags zal Erwin Berkhof een mooie, lange Leg 3 op kaart zetten.

Het principe van de “Classic Dutch” met de vele regelmatigheidsecties en proeven blijft rechtovereind staan. Dit jaar wordt weer gestreefd om in elke Leg zo’n 4 – 5 secties en evenveel proeven in te bouwen. Zowel de bestuurder als de navigator komen dan ook gelijkelijk aan hun trekken.

Voor de proeven komt er per klasse een onderverdeling naar cc-groepen met een aparte waardering (verdeelsleutel / bogeytijd). De al ingeschreven FIAT 850 en Zastava 750 kunnen het dan ook daadwerkelijk als “gelijke” opnemen tegen de (veel) snellere Porsches en Alfa’s.

De kortere regelmatigheidsecties worden kaartlees-technisch meer dan uitdagend voor de equipe. Hierin is eveneens een drastische wijziging doorgevoerd. Er wordt namelijk niet meer met een marge van in de minuut maar op de seconde gereden.

Route en proeven blijven van een hoog “doorrij”-gehalte met lekker strak kaartlezen zonder geneuzel volgens de opzet en ingeslagen weg van de “Classic Dutch”.

De aangepaste slogan wordt nu: With Trust in Classic Dutch – No trust, no glory.

Verder nog dit : De “Trust Classic Dutch Rally 2010” blijft meetellen voor het DHRC-Kampioenschap. Het blijft een unieke, historische klassieker rally met nu ook vintage automobielen.

Eigenlijk een niet te missen evenement: www.classicdutchrally.org.