Rally v/d Grensstreek 2005

Rally v/d Grensstreek 2005

Rally van de grensstreek 2005. Vol traditie. (door R. Weitmann)

Zondag 24 april werd de rally van de grensstreek weer verreden, 110 klassiekers met hun bemanning verzamelden zich vroeg bij restaurant Keizershof in Chaam voor de documentencontrole en een steekproefsgewijze technische keuring.

Na de koffie met gebak en briefing ging de rally traditioneel van onder de startboog van start. Veel trajecten moesten worden afgelezen van de door de organisatie verstrekte zwart-wit kopieen ook een traditie. Dit geeft nog wel eens het verrassende effect dat je een leuke weg hebt geconstrueerd wat in werkelijkheid een kanaaltje blijkt te zijn. Waar goed op moest worden gelet was dat wegen maar in een richting mochten worden bereden. Leuk.

Op naar de eerste regelmatigheidsproef, ook in zwart-wit, aangevuld met bol-pijl zonder afstanden. Hierna op naar de eenvoudige maar prima lunch.

Het middaggedeelte begon met een best lastige ingetekende lijn met rechtse lussen, dit was ondanks dat ik het fout heb gedaan een leuk nieuw systeem. Bedoeling is om de ingetekende lijn te rijden en als er rechts een weg is mag men de eerste keer niet rechtdoor rijden maar moet men een lus rechtsom rijden; ook hierbij mocht men niet tegengesteld aan eerder bereden wegen rijden. Volgende keer stink ik er niet meer in.

Extra complicatie werd gevormd door het niet bekend zijn van de juiste rijtijd, je moest gemiddeld 44,5 km/u rijden en aan de hand van je gereden afstand uitrekenen wat de juiste tijd moest zijn. Dit helpt echt om een klassement te vormen.

Tevens klassiek was een overgang van bol-pijl naar zwart-wit kaart waarbij je dacht naar het zuiden te rijden, dit was het noorden. Altijd leuk voor de navigator. Op naar de ice-tea.

Na weer een bol-pijl een ingetekende lijn met de tevens traditionele ingetekende lijn op 1:30.000 en op naar de visgraat. Compliment dit jaar, zo hoort het.

Na een leuke uitgebreide behendigheidsproef op een parkeerterrein, waarbij menig chauffeur zich werkelijk even kon uitleven, via de uitlooproute terug naar de “boisson de triomphe” en de traditionele varkenshaas in Chaam. Prima. De enige traditie die dit jaar ontbrak was de grensbenadering van de Nederlandse (of Belgische) grens, maar daar zijn meer dan voldoende leuke nieuwe trajecten voor in de plaats gekomen.

De winnaars voor de Rohac Hans van Dalen en Erik Bruens !

De klassering van de Rohac leden :

Sportklasse:

1

10

Hans van Dalen

Erik Bruens

55

8

21

Maries Dinaux

Eric van Straaten

201

13

33

Frans de Zoete

Joan van de Lustgraaf

298

15

12

Cock Goedegebuur

Robert Weitman

340

16

8

Rob Woud

Marion Woud

395

20

28

Theo Verhoeff

Maurits Verhoeff

458

27

29

Boelli Liem

Mark Liem

708

30

25

Jaco de Hoog

Theo van Erkel

825

41

23

Arjen de Bruin

Job van Breevoort

1601

Tourklasse:

7

88

Ernst Dolk

Sander van Dijk

433

29

69

Pim Bertels

Hans Visser

1118