UITLEG DROOGRIT JUNI 2011

L N T Y G M Y Y G M A Z

A H H X X S S H X F F M L N
Van TC 1moet je op 1e T kruising rechtsaf om blokkade 1 te vermijden. T links, daarna 1e links kan niet omdat je dan tegengesteld rijdt dus via L en N naar 1e aansluiting na blokkade 1.

Daarna igl.  volgen langs T en vlak voor blokkade 2 niet linksaf maar rechtdoor waarbij je langs Y komt. Om de igl. op te pakken na blokkade 2 moet je wel via G en M omdat je niet tegengesteld mag rijden.

Nu rijdt je weer op de igl. Langs de Y en kom je bij blokkade 3 , nogmaals langs de Y en via de G en de M om de igl. na blokkade ophalen. Wel het driehoekje goed berijden , al zit er hier geen beloning voor u in.

Daarna de igl. volgen tot blokkade 4, voor blokkade 4 rechtdoor en dan langs de A omdat de lus in de voorgenomen route van de igl. zo kort mogelijk dient te worden bereden ( dat is tegen de wijzers van de klok in ). Als je dus rechtdoor rijdt i.p.v. via de A rij je tegengesteld ten opzichte van de voorgenomen route.
Na de  A rechts, 1e links, 1e links, via de Z , kruising  links en de igl. oppikken. Het alternatief waarbij je na 3x links de lijn oppikt is niet goed omdat je dan een stukje igl. laat liggen.

De lus langs A rijden,  vervolgen via  H, naar rechts, weg links laten liggen (blokkade 5 ), 1e  rechts, opnieuw langs H en dan rechtdoor om de  igl. via de X op te pikken via de Zeedijk. Hierna volgt u de igl. en komt u weer langs de X .

Langs de S de igl. volgen tot vlak voor blokkade 6, kruising rechts opnieuw de S en naar links de Slikweg volgen, kruising  linksaf om via de H en de X de igl. bij de Lorredijk vanuit het noorden op te pikken.  Alternatief kunt u vanaf de Slikweg doorrijden tot aan de Tilse Dijk en dan weer naar boven. Vandaar via de P is fout, want dan laat u door de versprongen kruising na P een stukje igl. liggen. Als alternatief door naar boven en de igl op deze wijze van boven benaderen levert een langere route op dan over de H en X.

De igl. rijd u nu door tot de volgende blokkade via de F. Vlak voor de blokkade rechtsaf en nogmaals over de F, einde weg linksaf, de igl. een stuk meegaand berijden, rechtsaf en de igl. weer meegaant berijden  en dan via de M en de L om de igl. na de blokkade weer op te pakken.   Daarna igl. volgen langs N naar TC2.

Na de controle F lijkt het of er direct linksaf een tussenweggetje is . Op de computer uitvergroot blijkt dat de zg bermlijnen , dijktekens zijn die niet aansluiten aan de igl. Op een evt. printversie lopen de lijnen wel door. Hierdoor zou verwarring kunnen ontstaan  omdat na 2e F de kortste route een Q zou kunnen opleveren . Daarom hebben wij deze onbedoelde variant geneutraliseerd.  U ziet, ook een uitzetter heeft het niet altijd even gemakkelijk  en moet regelmatig zijn hersenspinsels bijstellen.