Uitleg en uitslag droogrit juli

Voor in de zomermaanden hadden we weer een leuke, maar niet te ingewikkelde uitdaging. Pijlen zonder richting, of eigenlijk lijnstukken.

De snelle navigatoren onder ons kunnen hun oplossing controleren met het rijtje letters hieronder. Anderen zullen graag nog even de hele oplossing doorlezen.

Oplossing juli: B K D K D F J L L N D Q K

Uitleg

Vanaf de start bij TC1 willen we de kortste route naar lijnstuk 1. Dit kan door langs controle B te gaan en over het weggetje door/boven Leukeshoeve langs de controle K.
Dan vanaf lijnstuk 1 de kortste route naar lijnstuk 2 is door het plaatsje Roggel, langs Op de Bos weer naar het noorden. Direct na controle D naar rechs en dus niet langs controle E. Aangezien er een klein voetje aan lijn 2 zit dient u deze vanaf het noorden aan te doen (=korter) en naar het oosten af te rijden (niet langs controle I). Naar lijnstuk 3 pakken we controle K.

Naar lijnstuk 4 kunt u nu niet direct door rijden onder Op de Bos (hier heeft u al tegengesteld gereden!). Daarom in Op de Bos weer omhoog naar het noorden. Na controle D weer naar rechts en daarna weer 2x rechts. We kruisen nu lijnstuk 3 (=toegestaan) om over de kleine weggetjes (en controle F) naar het zuiden te rijden. Om het voetje van lijnstuk 4 op te pakken gaan we ook nog langs controle J.

Naar lijnstuk 5 gaan pakken we langsrijder L en omdat we zo min mogelijk rode wegen mogen pakken maken we een rondje onder label 5 door en nog een keer langs de L. Dan is het écht (enkele protestjes gehad) de kortste route om via de N naar lijnstuk 6 te komen.

Vanaf lijnstuk 6 niet laten afleiden door foutcontrole P, want we willen eerder naar het noorden voor lijnstuk 7. Wel komen we dan nog langs de D (en weer niet langs de E). Om de goede richting aan te houden moeten we hier eerst langs de Q en dan langs de K. Vervolgens doorrijden naar TC2.

Al met al dus goed voor de oplossing: B K D K D F J L L N D Q K

Uitslag

Helaas waren er in de zomermaanden niet veel man actief. In het klassement zullen de volgende heren toch wat stijgen;

Pos Stnr Equipe RC Totaal
1 39 T. Drost – (2020) 0 0
2 139 F. Veringmeijer – (2020) 1 30
2 190 R. van Beest – (2020) 1 30
3 176 Brandt – (2020) 3 90
3 64 P.R. van Houten – (2020) 3 90
4 239 R. Wisman – (2020) 4 120