Uitleg droogrit oktober / november 2011

Oktober / november Droogrit (oplosssing; B M A M Z S S R S R Z S R (S R) Q Z H S H S)

Van tc 1 naar pijl 1 noteert u de controle B. Vervolgens benadert u pijl 1, met de klok mee, wat neer komt op M A. U staat nu op de Haasdijk vlak na pijl 1 en wilt de kortste route naar pijl 2. Vanaf hier kunt u enkel over de combinatie M Z S naar pijl 2.
Let hierbij ook op; 1. niet tegengesteld aan eerdere richting, 2. fietspaden niet berijden.

Het benaderen van pijl 2 geeft u de controles S en R. Vanaf uw locatie op de Katerwaalsedijk (vlak boven de punt van pijl 2) moet u nu nogmaals de S en R rijden om bij de voet van pijl 3 uit te komen.
U gaat vervolgens over pijl 3 direct weer rechtsom over controle Z voor de benadering. U kunt niet tegengesteld rijden op de Katerwaalsedijk en dus neemt u  controle S en R ook weer mee in uw constructie. Om nu pijl 3 zo dicht mogelijk te benaderen kunt u nog een keer de langs de S en R gaan en deze noteren, u heeft dan het oppervlak tot aan de voet van pijl 3 verkleind. Dit was echter maar door 1 deelnemer (P. Dekker) zo geïnterpreteerd (niet door de uitzetters) en is om die reden geneutraliseerd.

Na de S en de R gaat u bovenlangs bij de controle Q om de benadering van pijl 3 af te ronden. Vervolgens pakt u weer controle Z en H om de kortste route naar pijl 4 te maken. Voor de benadering van pijl 4 wilt u direcht naar rechts, echter heeft u hier al tegengesteld gereden voor pijl 2 (en 3). U gaat daarom dus naar links, rijdt over pijl 2, de controle S en gaat nu links op de Dorpsweg. Nu alsnog de controle H (en E, tegengesteld). Om het rondje van de benadering nu af te maken dient u nogmaals over pijl 2 (en de controle S) te rijden richting de punt van pijl 4.

U heeft nu (aangekomen bij TC2) achtereenvolgens; B M A M Z S S R S R Z S R (S R) Q Z H S H S