Uitslag, verslag en foto’s Bietenbrugrit in de Hoekse Waard

De ROHAC Bietenbrugrit in de Hoekse Waard van uitzetter Fred Hak was deze zaterdag weer een groot succes. Veel nieuwe gezichten aan de start en ook een aantal vader-dochter equipes, heel goed om de volgende generatie zo enthousiast te maken voor ons spelletje. Fred stuurde de bijna 30 startende equipes over een prachtige route dwars door het groen met af en toe een flinke hersenkraker voor de navigatoren. Aanvankelijk waren de weergoden de deelnemers wat minder goed gezind maar tijdens de rit veranderde dit en de prijsuitreiking vond uiteindelijk buiten plaats in een aangenaam zonnetje.
In de Tourklasse eindigden twee equipes op een gedeelde eerste plek: Rob Nijhof – Wim Wensing en Patrick Damen – Joop Lakeman. Bij een gelijke stand is normaal gesproken het bouwjaar van de auto bepalend en wint de oudste. Bouwjaar en zelfs datum van toelating van de auto’s waren echter identiek, een unicum bij de ROHAC!
In de Sportklasse waren Cees-Jan Bos en Ton Drost de allerbeste. Ton heeft een leuk verslag van de rit geschreven en dat is hieronder te lezen. De winnaars gefeliciteerd en u kunt nu op de ROHAC-website inschrijven voor de ROHAC Groenehart-rit op 12 september.

Uitslag Sportklasse

Uitslag Tourklasse

Verslag Bietenbrugrit