Uitslag ROHAC Voorjaarsrit 4 april 2024

Op 4 april is de Voorjaarsrit verreden, de uitslag vindt u hier: https://www.novusleo.nl/app/ODA2/score

Onder een verkwikkend voorjaars-zonnetje verzamelen de deelnemers aan de Voorjaarsrit zich in de duinen bij Rockanje voor de eerste ROHAC-rit dit jaar. Na in restaurant Beach West hartelijk te zijn ontvangen en is het al snel een gezellige drukte. De meeste van de bijna 35 equipes hebben besloten voorafgaand aan de rit hier een hapje te eten en dat is velen goed bevallen.

Na een korte uitleg van uitzetter Nico Slappendel worden de motoren gestart en zetten de deelnemers hun tanden in de rit. Dat je meteen goed wakker moet zijn, blijkt al binnen 100 meter na de start door een verstopt voetje aan Pijl 1 wat veel teams al direct de eerste strafpunten oplevert. De uitzetter blijkt een prachtige rit uit zijn hoge hoed getoverd hebben over de meest afgelegen en kleine weggetjes dwars door de gemeente Voorne aan Zee. Ook deelnemers die lokaal bekend zijn verbazen zich over een stuk onverharde route waar ook zij nog nooit geweest zijn. Er zit lekker veel variatie in de rit met afwisselend kortste route, 1-na-kortste route en ook een aantal lastig te vinden vrije punten. Voor de Sportklasse is daarbij nog een Regularity opgenomen in de route.

Rond Hellevoetsluis wacht er een flinke uitdaging doordat een kruising is voorzien van verkeersborden en daardoor een herconstructie vergt die tot nogal wat hoofdbrekens leidt bij de navigatoren. Hier lopen veel teams weer wat strafpunten op. Na tweeënhalf uur druppelden de eerste deelnemers weer binnen bij restaurant Beach West om onder het genot van een drankje het resultaat op de controle-kaart met elkaar te bespreken.

In de top van de Toer-klasse heeft zich een ware familiestrijd ontvouwd waarbij Sophie met haar vriend Chris, vader Sebastiaan en grootvader Kees knap achter zich weten te houden en het hoogste treetje op het ereschavot opeisen. Bas Lottman en Renske de Meijer doen ook goede zaken en verzekeren zich van de tweede plaats op de ranglijst.

In de Sport-klasse zegevieren Theo van Erkel en Bas de Rijk voor de equipe Zuiderwijk – Donders waarbij de rollen deze keer waren omgedraaid en Jacqueline als navigator actief was met Jürgen achter het stuur. Op de derde plaats gelegenheids-equipe Ed Bijster en Ad van der Werf. Voor Ad was een reis van ruim twee uur vanuit Helenaveen in de Peel geen probleem om deel te nemen aan deze rit, hulde!

Gezien de tevreden gezichten na afloop van de rit is uitzetter Nico Slappendel er weer uitstekend in geslaagd om een leuke rit te organiseren, waarvoor dank. De volgende ROHAC rit is een dagrit op zaterdag 25 mei, dan wordt de Bietenbrug verreden die is uitgezet door Fred Hak. Die naam alleen al belooft weer veel moois en dat wilt u vast niet missen, de inschrijving is inmiddels geopend!