VERSLAG MIDZOMERRIT

Afgelopen woensdagavond 18/5/2011 werd de Midzomerrit van de Rohac verreden die bijna traditioneel werd uitgezet door Wim & Wim. Wim Vellekoop, bekend van meerdere Rohacritten en droogritten en Wim Aalders, die inmiddels ook als navigator van zich laat horen. De start was bij Oostvoorne in  het moderne restaurant De Kogeloven, met een naam die verwijst naar de historie van Brielle en omgeving. In de oven werden kogels roodgloeiend gestookt om vervolgens op de houten schepen van de vijand af te worden geschoten in de hoop dat ze niet alleen schade maar vooral ook brand zouden veroorzaken. Het waren spannende tijden!

Helaas zal de avond van 18/5 de geschiedenis ingaan als de avond dat het verkeer in gorte delen van Rotterdam volkomen vast kwam te staan. Er waren dan ook deelnemers die gefrustreerde berichten stuurden dat zij maar terugkeerden omdat er geen doorkomen aan was. Toch wisten 29 equipes de start te bereiken, een mooi deelnemersveld derhalve. Ook dit keer waren er equipes die zich voor de eerste maal aan een Rohacrit waagden.

W&W hadden een uitdagende route uitgezet door één van de mooiste stukjes Zuid Holland. Het weer zat in eerste instantie wat tegen maar het was droog en geleidelijk brak de lucht open en kregen we zelfs wat zon. Omdat veel equipes later arriveerden dan hun bedoeling was, verliep de start wat rommelig en werd uiteindelijk de als laatste gestarte equipe onderweg gepasseerd door de oprolploeg zodat hun kaart wel erg leeg bleef. Toch hadden ook zij  een mooie rit gehad.

In de Toerklasse eindigden maar niet liefst 3 equipes met maar 1 fout, zodat de ex aequo regel uitkomst moest brengen, waarbij uiteindelijk zelfs de maand van eerste toelating uitkomst moest brengen. Uiteindelijk ging de dames equipe Riemersma/Draaijer met de wijn naar huis, maar ook de equipes Prins jr./Tieben en van Eck/Kramer mochten zich moreel winnaar voelen. Uiteraard moeten deze teams de volgende keer inschrijven in de sportklasse! In de sportklasse nam de equipe Bender/van Leeuwen de wijn mee naar huis na een foutloos verreden rit. De volledige uitslag is als volgt:

Toerklasse:

1. Riemersma/Draaijers  1 fout

Prins jr./Tieben 1 fout

van Eck/Kramer 1 fout

2. Peters/Brillenburg 2 fout

van Houwelingen/van Kralingen 2 fout

3. Broere/Barendrcgt 3 fout

4. Kersten/van de Hoek 4 fout

van Hamburg/van de Heijden 4 fout

Meijboom/Meijboom 4 fout

Kroes/Kolman 4 fout

5. Brouwer/Schoordijk 5 fout

6. Trampe/Trampe 6 fout

SPORTKLASSE

1. Bender/va Leeuwen 0 fout

2. Hoogendam/Bruens 1 fout

Bakker/Drost 1 fout

3. Houps/Houps 2 fout

Bakker/de Rijk 2 fout

Vrijland/ van Erkel 2 fout

Lokkerbol/Dekker 2 fout

4. van Lith/van Zijl 3 fout

Brinkman/Morel 3 fout

5. Kattestaart/Kattestaart 4 fout

Veringmeijer/de Werk 4 fout

Prins/van gastel 4 fout

6. Dekker/Gräper 5 fout

7. Brouwer/Brouwer 6 fout

van der Moezel/van Duijn 6 fout

8. ten Hove/Spijker 7 fout

9. van der Schalk/Lens van Rijn na de oprollers gefinnished.

De rit was buitengewoon succesvol met alleen enthousiaste deelenemrs, al was er wel een ontmoeting met de Hermandad, die vanwege “vele” klachten eens polshoogte kwam nemen. Dus nogmaals een oproep om toch vooral beheerst te rijden waar er bebouwing nabij is.

Uw rallyteam gaat wweer aan de slag om de Wildrit te organiseren, die opnieuw zal worden uitgezet door de mensen van de Safety Fast Rally Club onder leiding van Maarten van Lith. U hoort daar meer van!!!