WINNAARS TOERKLASSE GELDERLANDRIT 2011

Ons lid Pieter Dekker  heeft met zijn broer in de auto van ons lid René Prins de Toerklasse van de Gelderlandrit 2011 op hun naam geschreven. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd.

 

 

 

De Classic Gelderlandrit 2011

Ik kijk naar de trofee en kan het nog steeds niet geloven. “1ste Prijs Toerklasse 16e Classic Gelderlandrit 2011”. Een week die begon met tegenslag: MG kapot en chauffeur verhinderd. De gedachte aan deze rit bleef kriebelen, dus auto geleend en mijn broer bereid gevonden om te rijden. Vrijdagavond het “hondenhok” (sorry René) volgetankt en opgeruimd en de volgende ochtend via de A15 richting Doesburg. Onderweg is mijn broer Martijn ingestapt en heeft verder gereden om te wennen aan de auto. Omdat dit Martijns eerste klassieke rally was heb ik hem uitgelegd hoe het spelletje wordt gespeeld. Bij aankomst hebben we de BMW 2002, met lichte schaamte, achteraf geparkeerd. Wat een prachtige auto’s doen er mee aan de Gelderlandrit. Na een prima geregelde ontvangst en documentencontrole zijn we zonder problemen gestart. Door het mooie weer waren we zeker niet de enigen die van de omgeving probeerden te genieten. Het resultaat was een dreigende man met hooivork en een fietsende vrouw met kramp in haar middelvinger. Gelukkig was de rit heel goed uitgezet en het routeboek een feest om mee te werken. Voor wat ik er van gezien heb was de omgeving prachtig en de weggetjes een droom voor elke rallyrijder. Mijn broer genoot in ieder geval enorm en liet mij zweten. Zijn stelling was dat ik hem moest afremmen als ik het niet bij kon houden. Toen ik Martijn tijdens de lunch liet weten dat we tweede stonden zei hij dat hij alleen voor de eerste plaats ging…..hij heeft zijn zin gekregen. Als ik terugkijk op deze prachtige klassieke rally, dan vind ik dat het Gelders rally team deze dag heel goed heeft georganiseerd. Ik denk dan ook dat het regelen van de mooie weersomstandigheden niet eens moeilijk voor ze was.

 

Pieter Dekker